Kuningas Ei – päättämätön 2-vuotias

Kirjoitin esikoisen ollessa taapero facebook:iin, että mikään ei ole niin päättämätön kuin 2-vuotias, ja kuopuksen uhmaikää katsellessa en voi olla kuin samaa mieltä. Vastaus kaikkeen on: ”Ei, enkä, eipäs, en tule…” Kun sanot ”Ei sitten” on vastaus ”Joopas!”. Ollaankin kuopuksen kanssa katsottu Ritchard Scarryn Touhulaa, missä on Juupas- ja Eipäs-possu, ja usein näihin ei-ittelyihin toteankin, että taitaa Piip olla Eipäs-possu. Vastaus tietenkin on Eipäs! Ei sitten. Juupas!

Kirjoitan nyt tosi pikaisesti, koska Kuningas Ei on kauneusunillaan ja herää luultavasti tuota pikaa. Olen miettinyt kumpi on raskaampaa, olla uhmaikäisen 2-vuotiaan vanhempi, vai 10-vuotiaan, jolla on myös jotkut omat esipuberteetti-iät jo meneillään. Sanoisin, että yhtä raskasta. 10-vuotiaan kanssa on henkisesti raskaampaa. On enemmän vaikeampia asioita mitä pitäisi mahdollisimman hyvin käydä läpi. On aivan eri asia keksiä järkevää sanottavaa sellaiseen, kun lapsi kertoo, että oli huono koulupäivä ja joku kiusasi kuin kuunnella 2-vuotiaan itkua siitä, kun ei saanut xylitolpastillia ennen ruokaa, vaan joutuu odottamaan, että ruoka on syöty ja sitten vasta saa pastillin. Sitten kun nämä kaksi vielä yhdistyy niin oh joy!

10-vuotiaan kanssa onneksi on joulun jälkeen ollut helpompaa. En muista kirjoitinko jo, mutta tuossa syksyllä ja alkutalvesta hänellä oli jonkinlaista taantumaa ja mustasukkaisuutta, samaan aikaan kun 2-vuotiaan uhma alkoi kunnolla. Kuopus vie eritavalla voimia. Hänen kanssaan joutuu olemaan alati valppaana, kaveri kun on vielä sellainen, että ihan jokainen lattialta löytynyt roska tai kivi menee suuhun ja ihan kaikkea tungetaan suuhun ja nuollaan. Hän on myös kovin itsevarma tyyppi ja kuvittelee osaavansa asioita mitä ei vielä osaa. Mitään itsesuojeluvaistoa ei pahemmin ole. Mainio tapaus muuten, juttua tulee kuin papupadasta.

Olen mielestäni pärjännyt näiden kanssa kuitenkin yksinäni ihan hyvin. Mitä nyt aloin syömään mielialalääkkeitä. No ainakin niiden voimin. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.