Lastenkulttuurikeskus Rullaan taaperon kanssa

Olimme eilen kuopuksen kanssa ensimmäisillä mammatreffeillä yh-äitien ja heidän lasten kanssa Lastenkulttuurikeskus Rullassa. En ole aiemmin käynyt kuopuksen kanssa oikein missään. No kesällä enemmän, mutta muuten ollaan rampattu lähinnä tätä piha-leikkipuisto-kirjasto- akselia päivästä toiseen. Vaikka en kaipaakaan mitään kovin meneväistä elämää, kyllä tuo perussetti silti alkaa aika pian puuduttaa. En myöskään saa yksinään lähdettyä oikein mihinkään vähänkään kauemmas, etenkin näin talvella. Kesällä liikkuminen on kaikinpuolin helpompaa ja silloin sain tehtyä ihan kuopuksen kanssa retkiä mm. Ikeaan ja Hoploppiin. Talvi saa mut jotenkin jämähtämään herkästi neljän seinän sisään ja tiedät varmaan, miten pää alkaa seota, kun kökötät vaan neljän seinän sisällä päivästä toiseen, korkeintaan roskat viemässä ja välillä kaupassa käyden. Välillä ajattelen, etten kaipaa oikein muuta, että kotona oleilu on mun juttu, mutta kyllä vannoutuneellekin koti-ihmiselle vaihtelu tekee hyvää ja kotona olemisesta taas nauttii eri tavalla, kun välillä käy jossain muualla.

Rullaan oli tosi helppo mennä. Mä päätin jättää arpomisen jälkeen rattaat kotiin, kun kuopus ei viihdy niissä muutenkaan. Bussimatkaa kuitenkin sen verran, että halusin eliminoida mahdolliset bussiraivarit. Penkillä istuen ja ikkunasta ulos katsellen viihtyy paremmin. Mustakin mukavampi istua ihan penkillä, kun keikkua siinä keskikäytävällä ihmisiä väistellen. Bussissa tietysti oli vielä kunnon lämmitykset päällä niin penkillä sai paremmin avattua takkia ja otettua pipoa pois. Meillä on bussipysäkki todella lähellä ja bussi myös menee lähelle Rullaa, joten kävelyä oli melko vähän. Tietysti ton kuopuksen kanssa sekin matka oli hidasta ihmettelyä kun kaikkea pysähdyttiin ihmettelemään ja kattelemaan, mutta onneksi ei ollut kiire. Rullassa toivotettiin heti sisälle päästyä tervetulleeksi ja selostettiin mitä mistäkin löytyy. Jo naulakkohuone oli niin kiva, että lapset viihtyivät siellä. Se oli todella tilava ja siellä oli rattaille ja vaunuille runsaasti tilaa. Yksi porukkamme äiti oli siellä jo lapsineen ja me jäätiin hyväksi toviksi sinne rupattelemaan, kun lapset leikkivät innoissaan huonetta reunustavissa pahvitaloissa.

Muut huoneet olivat myös kivoja. Eniten meidän poppoo viihtyi perällä olevassa näyttelyhuoneessa. Kuopus löysi heti vanhanaikaiset puujunat, jotka olivat ehdoton hitti vannoutuneelle junafanille. Valitettavasti pienten lasten kanssa aikataulut menevät lasten lounasaikojen ja päikkäriaikojen mukaan, joten pian meille tulikin jo kiire syömään. Talon yläkerrasta löytyi kahvila, josta sai edullisesti lounasta ja runsaita salaatteja. Kuopukselle maistui keitto ja itse söin valtavan salaatin. Poislähtö oli hiukan hankalaa, kun kuopus innostui juoksentelemaan karkuun. Lopulta piti napata kainaloon ja kantaa pukeutumaan. Kotimatkalla bussissa tuli väsy ja ne rattaat olisivat olleet siinä jamassa ehkä hyvät, mutta selviydyttiin nyt suht koht hyvin kuitenkin kotiin, käytiin potalla ja kuopus nukahti onneksi lähes heti, kun sänkyyn hänet nostin. Meillä noi päikkärit rytmittävät vielä niin paljon päivää ja harmittaa, kun monet kivat lapsille suunnatut paikat ovat auki niin, että ennen päikkäriaikaa ehtisi ehkä just paikalle ja olla siellä vain vähän aikaa ja sama päikkärien jälkeen. Tosin nyt eletään murroskautta ja päikkärit ovat lyhentymässä kahdesta tunnista lähemmäs tuntia. Se helpottaa kyllä kummasti menemistä, kun ei tarvi päikkärien suhteen pelata.

Rullaan voi ottaa myös omat eväät mukaan ja sieltä löytyy mikroa ja pöytiä missä syödä. Ensi kerralla täytyy ottaa eväät niin ehtii sitten paremmin touhuta siellä, eikä tarvitse lähteä mihinkään erikseen syömään, vaikka se kahvila olikin lähellä ja edullinen. Suosittelen ehdottomasti Rullaa sekä tamperelaisille pienten lasten vanhemmille, jotka eivät ole siellä vielä käyneet, että muualta Tampereelle tulevia, jotka pyörivät keskustassa vailla tekemistä lasten kanssa. Rulla on aivan keskustorin kupeessa kirkon takana, sinne on vapaapääsy ja siellä viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.