Unettomuus osa II

Zzz…. Ensimmäinen yö pelkän melatoniinin ja tuon uuden teen voimin, josta viimeksi kirjoitin ei mennyt kovin hyvin. Ei sinne päinkään. Heräilin pitkin yötä ja valvoin. Eilen laitoin teekuppiin kaksi teepussukkaa ja otin vielä aivan pienen murenan mirtazapiinia, oisko siinä ollut 3mg. Yleensä siis olen ottanut puolet 7,5mg:stä, ihan lääkeleikkurilla leikellen ja tuollainen hieman vajaa puolikas oli valmiina niin otin sen. Nukuin ehkä hiukan paremmin, en ainakaan kokenut valvovani kovin paljoa, mitä nyt heräilin kuitenkin tiheästi. Ja vaikka eilen kaaduinkin sänkyyn jo ysin jälkeen, tosin ensin kuuntelin 30min. ohjatun meditaation, niin silti herääminen aamulla klo: 7:30 oli tahmeaa. Yleensä hyppään lähes heti sängystä kun herätyskello soi, en ole koskaan ollut torkuttaja (se on kidutusta), mutta tänä aamuna jäin lojumaan noin vartiksi ennen kuin sain kammettua itseni ylös. Terapeuttini suositteli menemään nukkumaan hiukan myöhemmin. Tätä en ole vielä onnistunut testaamaan. Yleensä siis herään noin 6-7:30 aikaan aamulla, riippuu vähän kuopuksesta milloin päättää herätä. Silloin kun on mahdollisuus nukkua niin herään yleensä siinä kahdeksan maissa tai hieman jälkeen. Sänkyyn kuitenkin kaadun usein jo yhdeksän jälkeen ja kuudenkin aamuina siellä sängyssä tulee vietettyä lähes 9h. Kun mulla on eniten ongelmana tuo heräily ja valvominen yöllä niin sängyssäoloajan rajoittamisella unen laatu olisi mahdollista kai korjata. En vaan ole vielä uskaltanut kokeilla. Pelkään, että jos menen sänkyyn vasta 23 niin panikoin enkä saa unta ennen yhtä yöllä ja sitten on vielä huono yö muutenkin, kuopus herättelee ja herääkin jo viideltä tms. ja sitten en jaksa sitäkään vähää. No tuota täytyy kuitenkin ruveta kokeilemaan ja jos nyt edes sinnittelisi sinne iltakymmeneen. Kymmenen on ihan hyvä aika mennä nukkumaan jos herää 6-7 aikaan.

Tänään sitten lampsin ostamaan vielä magnesiumia, josta olen kuullut niin paljon positiisia kommentteja. Magnesiumissa on se juju, että mikä tahansa magnesium ei auta, joita tuolla kaapissa kyllä olisi ollut, vaan magnesium glysinaatti- ja tauriinimuodoissa ovat ne, mitkä auttaisivat täsmäapuna juuri unettomuuteen.

Aloitin eilen myös ns. huolipäiväkirjan kirjoittelun. Ideana on kirjata päähän tulevia huoliaan ja miettiä jokaisen huolen kohdalla mitä sille voi tehdä, voiko siihen vaikuttaa, milloin siihen voisi vaikuttaa jne. Myös jos päivän aikana on sattunut jotain erityistä, joka pyörii mielessä niin se on hyvä kirjoittaa, vaikka ei varsinainen huoli olisikaan. Tämä on hyvä tehdä kohtuullisen hyvissä ajoin ennen sänkyyn menoa. Jos pää kuhisee erilaisia ideoita ja to do-listoja niin ne on hyvä kirjoittaa myös vaikka omiin vihkoihin niin ei tarvitse sitten sängyssä pyöriä aivomyrskyn armoilla.

Ehkä tämä on vain jokin vuodenaikajuttu itsellä, kun selkeästi paheni syksyn myötä. Vuosi sitten oli sama juttu ja silloin helpottui taas itsestään kevään tullen. Niin tai näin, tässä välissä olisi kuitenkin kiva joskus nukkuakin sitä kevättä odotellessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.